Wim Verwaal , ons nieuwe Erelid

wim verwaal

Wim Verwaal, commissaris, bestuurslid van 1979 tot heden .

Wim is als opvolger van zijn vader Bas Verwaal toegetreden bij de ijsvereniging Lekkerkerk.

In de familie Verwaal groeide je op met de ijsbaan, zodat hij als jongen samen met zijn broers Cent en Gerard al behulpzaam was op de ijsbaan .Deze werkzaamheden bestonden uit het plaatsen van houten palen in de herfst om in de winter te dienen als licht- en geluidpaal. Als er vorst kwam hielp hij de ijsbaan in gereedheid te brengen .Wim was een verdienstelijk Korte Baan rijder die met vele eerste prijzen huiswaarts keerde .

In de beginjaren van Schaatstrainingsvereniging Lekstreek was Wim een actief lid en reisde hij wekelijks naar de Jaap Eden baan in Amsterdam .Na zijn actieve schaatsperiode heeft Wim naast voetballen, wat zijn grote passie was, zich volledig ingezet als Baancommissaris, ook wel aangeduid als IJsmeester. In de herfst werd de baan onder zijn leiding in orde gemaakt met bestuursleden en commissarissen die hij hiervoor opriep .Wim bepaalde het moment dat de baan onder water moest komen .Hij ging vervolgens wekelijks ( of meerdere keren ) kijken of er bijgepompt moest worden en viste drijvend gras e.d. uit het water .Als er vorst voorspeld werd ging bij Wim de temperatuur oplopen .

Eenden , ganzen en zwanen werden uit de baan verbannen .Hiervoor schuwde Wim geen enkel middel , werkte een zaklamp niet dan gooide hij rotjes en mocht niets helpen dan trok hij lieslaarzen aan en ging hij in het ijskoude water om de beesten weg te jagen .Als er ijs was ging Wim langs om jongeren te weerhouden het ijs te betreden of te beschadigen .Van opening tot sluiting was Wim bij een vorstperiode aanwezig .Ook bij wedstrijden was Wim een vaste waarde en diverse jaren was hij de vaste starter .Na een vorstperiode ging hij niet languit op de bank rusten maar werden diverse mensen door hem bij elkaar geroepen om alle spullen weer op te ruimen .De bestuursvergaderingen werden door Wim bijna altijd bezocht. Hij kwam vaak op voor leden/rijders met kritische vragen .

Ook bij de realisering van het nieuwe complex De Weydehoeck was Wim nauw betrokken .In de jaren 2011en 2012 toen de ijsvereniging zelf veel werkzaamheden verrichte aan het clubhuis was Wim vaak aanwezig .De laatste jaren is er een clubje dat op woensdagmorgen klussen doet en gras maait .Ook hier is Wim bijna wekelijks aanwezig .Er zijn door het nieuwe complex ook zomeractiviteiten bijgekomen .Wim doet met zijn vrouw Ada, die ook altijd bij de ijsvereniging betrokken is, bardienst bij evenementen wat in het verleden op de Marijkeweg alleen bij vorst in de winter plaats vond .Al met al nu Wim zijn bestuursfunctie overdraagt.

de reden dat de Algemene ledenvergadering van 27 november 2015 Wim wil benoemen tot Erelid van IJsvereniging Lekkerkerk .